Bakgrunn

Tidlig inkludering gjør en stor forskjell for sosiale og kommunikative ferdigheter!


Som mamma til en gutt med autisme og språkvansker, ble det tidlig gitt råd om å forsterke kommunikasjonen med tegn-til-tale. Men det var vanskelig å finne enkle ressurser som kunne motivere oss voksne og ikke minst: Fenge både sønnen min og hans potensielle lekekamerater! 
Herfra vokste idéen om et underholdende univers som skulle gjøre det lett for ALLE å snakke med hendene.

I 2018 etablerte jeg Tegneri Talera og figuren Ebbe Nebb ble skapt. Han fikk sin egen TV-serie og kanal på YouTube, og siden har videoinnholdet blitt supplert med flere lekne ressurser.

Jeg ferdigstilte i 2021 en treårig utdanning som veileder i Karlstadmodellen der verdigrunnlaget bygger på grunnleggende menneskerettigheter: Alles rett til å lære, bruke og utvikle språket - og leve et selvstendig, meningsfylt liv. Alternative kommunikasjonsmåter skal iht lovverk, rammeplaner og læreplaner tilbys barn med forsinket eller tapt verbal tale. Språk er nøkkelen til så mye, og barns utvikling bør ikke begrenses fordi vi ikke har tid, er redde eller mangler gode nok ressurser. Kom i gang med noen små grep og sørg for ha materiell tilgjengelig til enhver tid! Jeg håper at Ebbe Nebb kan forenkle det viktige ansvaret vi har. 

-Cathrine Solheim Amarloui / cathrine@tegneritalera.no

 

Ebbe Nebbs univers er et resultat av innspill, heiarop og veiledning fra en rekke faginstanser, pedagoger, sluttbrukere og øvrige støttespillere. TUSEN TAKK til alle som har viet sin tid og motivert meg til å fortsette! 

 

Ebbe Nebb