Åpenhet om annerledeshet

Da sønnen min begynte på skolen, oppfordret læreren oss til å være åpne med klassen om hans syndrom. Jeg endte opp med å holde et slags foredrag for 30 førsteklassinger om “annerledeshet” og selve syndromet, men aller mest om hans styrker og hva han liker å gjøre. Den Elia ER snarere enn diagnosen han HAR.


Samme ettermiddag ringte to klassekamerater på døren vår og spurte om han ville bli med å hoppe på trampoline - noe de nå visste at han elsket. Det høres kanskje ikke så stort ut, men det ble gråtefest på oss foreldre ettersom dette aldri hadde skjedd før.


Det finnes flere fordeler rundt det å velge åpenhet overfor både barn og voksne, og i dag ville jeg dele én av disse.


PS: Dersom noen av dere vurderer å gjøre lignende i enten barnehage eller skole, sender jeg gladelig eget manus fra foredraget for å hjelpe dere i gang.

Send meg et pip på cathrine@tegneritalera.no.

 

Annerledeshet